Resztelt csirkemáj :
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemáj
- 2 evőkanál zsiradék (én kacsazsírral készítem)
- 3 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fekete bors
- piros paprika
- őrölt kömény
- majoránna
Elkészítés:
A zsiradékot belerakjuk az aktuális edénybe én nagyobb falú serpenyőben készítem,hozzáadjuk elsőnek a durvára vágott fokhagymát kicsit lepirítjuk,aztán jöhet a félkarikára vágott vöröshagyma.
Nem kell lepirítani a hagymát kicsit fonnyadjon össze elég annyi,mehet rá a máj én általában csak ketté vágom de ki hogyan szereti.
Miközben pirul a máj mehet rá a fűszerezés só,bors,majoránna,paprika,pici őrölt kömény.
Picit lepirítjuk a májat legyen kicsi kérge ne látszódjanak a véres részek.
Kb 3-4 percig pirítjuk aztán felöntjük annyi vízzel hogy éppen ellepje összekeverjük,innentől fogva olyan 13-15 perc míg elkészül.
Nagyon gyorsan elkészül szerintem olyan 20-25 perc és készen van a finom ebéd.
Köretként akár sült burgonya,főtt burgonya kicsi petrezselyem a tetejére vagy amit éppen gondoltok hozzá.
Én zsenge zöldborsót is szoktam mellé amit vajon megpárolok 🙂
Bejegyzés nyomtatása
Megtekintések száma: