Skip to content
Menu
  • Kezdőlap
  • Előétel
  • Leves
  • Főétel
  • Desszert
  • Egyéb
  • Kezdőlap
  • Előétel
  • Leves
  • Főétel
  • Desszert
  • Egyéb

Lacifood receptek mindenkinek!

Receptek,előétel,leves,főétel,desszert,tészták. Kell egy jó recept itt megtalálod. Főzni jó..

lacifood
Csirkeszárny pörkölt

Csirkeszárny pörkölt

Csirkeszárny pörkölt :

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál libazsír (vagy valamilyen zsiradék)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db tv paprika
  • 2 kanál paradicsom püré
  • 1 púpos evőkanál  kanál pirospaprika
  • só,bors,őrölt kömény
  • 0,2 dcl víz
  • 0,5 kg szarvacska tészta (persze lehet más is)

Elkészítés:

A hagymákat apróra összevágjuk a fokhagymákat is.
Paradicsomokról lehúzzuk a héját kockázzuk a paprikákkal együtt.
Csirkeszárnyakat megmossuk végeit levágjuk,aki akarja szét szedheti de egyben is maradhat.
A zsiradékot oda rakjuk melegedni hozzá adjuk a vöröshagymát,fokhagymát megdinszteljük közepes lángon,amikor kész lehúzzuk a tűzről hozzáadjuk a piros paprikát elkeverjük.Belerakjuk a szárnyakat kicsit lepirítjuk,(kb 4-5 perc)összekeverjük óvatosan.
Hozzáadjuk a paradicsomot,paprikát,paradicsom pürét átforgatjuk.
Jöhet az alap fűszerezés só,bors,őrölt kömény.Fedő alatt kis lángon hagyjuk főni kb olyan 12-15 perc és szép szaftos lesz.
Most hozzá öntjük a vizet ne lepje el a szárnyakat alacsony lángon elkezdjük főzni kb 1 óra de azért folyamatosan figyeljük ha esetleg elfőne a szaft kicsit pótoljuk de fedő alatt nem fog.Esetleg még lehet kicsit fűszerezni ha akarjuk!
Közben odarakjuk a tésztát főni sós vízben,amikor forr a víz belerakjuk a tésztát a leírásán szereplő ideig főzzük általában 8 perc,leszűrjük és kész.

Jó étvágyat!

Csirkeszárny pörkölt Csirkeszárny pörkölt Csirkeszárny pörkölt
Bejegyzés nyomtatása Bejegyzés nyomtatása

  • ← Citrusos tejszínes hideg gyümölcs leves / meggyleves

Vélemény, hozzászólás? Kilépés a válaszból

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kategóriák

  • Desszert (3)
  • Egyéb (2)
  • Előétel (2)
  • Főétel (9)
  • Leves (7)

Bolognai
Főétel

Bolognai spagetti

Köröm pörkölt
Főétel

Köröm pörkölt kuktában

Csirkeszárny pörkölt
Főétel

Csirkeszárny pörkölt

Tejszínes hideg gyümölcsleves
Leves

Citrusos tejszínes hideg gyümölcs leves / meggyleves

Kövess Instán is!

Legutóbbi bejegyzések

  • Csirkeszárny pörkölt
  • Citrusos tejszínes hideg gyümölcs leves / meggyleves
  • Bugaci húsgombócleves
  • Szerb rizses hús

Népszerű bejegyzések

  • Egyéb

    Egyszerű színes bors mártás , 4 bors mártás

  • Főétel

    Köröm pörkölt kuktában

  • Leves

    Bugaci húsgombócleves

  • Leves

    Citrusos tejszínes hideg gyümölcs leves / meggyleves

Archívum

  • 2021 április (2)
  • 2021 március (12)
  • 2021 február (9)

Cimkék

alaplé (1)aldente (1)babérlevél (2)bacon (2)bolognai (1)Bolognai spagetti (1)bors (2)brokkoli (1)brokkoli krémleves (1)brownie (1)bruscetta (1)bruschetta (1)Bugaci húsgombócleves (1)burgonya (2)bácskai rizses hús (1)cicege (1)citrom (2)Citrusos tejszínes hideg gyümölcsleves (1)csirkemáj (1)Csirkeszárny pörkölt (1)csoki pasztilla (1)csokis (1)csokiszuflé (1)csokoládé (1)csurgatott tojásleves (1)
Copyright © 2022 Lacifood receptek mindenkinek!. Theme: FoodHunt by ThemeGrill. Powered by WordPress
close me