Csirkeszárny pörkölt :
Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 2 db vöröshagyma
- 2 evőkanál libazsír (vagy valamilyen zsiradék)
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 2 db tv paprika
- 2 kanál paradicsom püré
- 1 púpos evőkanál kanál pirospaprika
- só,bors,őrölt kömény
- 0,2 dcl víz
- 0,5 kg szarvacska tészta (persze lehet más is)
Elkészítés:
A hagymákat apróra összevágjuk a fokhagymákat is.
Paradicsomokról lehúzzuk a héját kockázzuk a paprikákkal együtt.
Csirkeszárnyakat megmossuk végeit levágjuk,aki akarja szét szedheti de egyben is maradhat.
A zsiradékot oda rakjuk melegedni hozzá adjuk a vöröshagymát,fokhagymát megdinszteljük közepes lángon,amikor kész lehúzzuk a tűzről hozzáadjuk a piros paprikát elkeverjük.Belerakjuk a szárnyakat kicsit lepirítjuk,(kb 4-5 perc)összekeverjük óvatosan.
Hozzáadjuk a paradicsomot,paprikát,paradicsom pürét átforgatjuk.
Jöhet az alap fűszerezés só,bors,őrölt kömény.Fedő alatt kis lángon hagyjuk főni kb olyan 12-15 perc és szép szaftos lesz.
Most hozzá öntjük a vizet ne lepje el a szárnyakat alacsony lángon elkezdjük főzni kb 1 óra de azért folyamatosan figyeljük ha esetleg elfőne a szaft kicsit pótoljuk de fedő alatt nem fog.Esetleg még lehet kicsit fűszerezni ha akarjuk!
Közben odarakjuk a tésztát főni sós vízben,amikor forr a víz belerakjuk a tésztát a leírásán szereplő ideig főzzük általában 8 perc,leszűrjük és kész.
Jó étvágyat!