Kókusztejes gyömbéres sárgarépa krémleves :
Hozzávalók:
- 5 dkg kókuszzsír
- 2 db salottahagyma /vöröshagyma
- 50 dkg sárgarépa
- 1 ujjnyi gyömbér (lehet por is)
- 400 ml kókuszkonzev
- 800 ml zöldség alaplé (ha nincs kéznél lehet kockából is)
- só,bors
- fél citrom leve (igazából mennyire szeretnéd pikánsra kóstolni kell)
- 1 csokor koriander (ha nincs jó a petrezselyem is)
Elkészítés:
Egy lábosban felhevítjük a kókuszzsírt, mehet bele a kockára vágott hagyma pár percig fonnyasztjuk majd egy csipet sóval ízesítjük. Mikor enyhén karamellizálódott a hagyma, mehet hozzá az egyforma darabokra vágott répa. Átforgatjuk, ismét sózzuk, borsozzuk, és kb. 10 percig, időnként megkeverve sütjük karamellizáljuk a répát közben belerakjuk a lereszelt gyömbért is.
Amikor kicsit megkaramellizálódott a répa mehet bele a kókusztej,és az alaplé is sózzuk borsozzuk,15-20 percig főzzük kis lángon fedő alatt míg megpuhul a répa.(kicsit félre is lehet rakni a répából a tálaláshoz)
Botmixerrel vagy turmix géppel selymes állagúvá pürésítjük kóstolás ha kell fűszerezzük majd még egyszer újraforraljuk.
A tálaláshoz én krutont raktam, kis koriandert,pár darab sült répakocka esetleg kis chili olaj.
Jó étvágyat!
A receptet még kicsit régebben a streetkitchen oldalon találtam amit gondoltam muszáj kipróbálnom és megérte nagyon finom!
Bejegyzés nyomtatása