Köröm pörkölt kuktában:
Hozzávalók:
- 1 kg köröm csomag (lehetőleg kettévágva a körmök)
- 2 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál zsiradék
- só,bors ízlés szerint
- 2 kanál pirospaprika
- 1 mk őrölt kömény
- 2 babérlevél
- 70 dkg burgonya
Elkészítés:
A kuktát felrakjuk a gázra belerakjuk a zsiradékot,mehet hozzá a vöröshagyma a zúzott fokhagyma gerezdek,kicsit lepirítjuk őket.
Lehúzzuk a tűzről mehet bele a piros paprika, só, bors, kömény,babérlevél kicsit összekeverjük mehet hozzá a köröm avval együtt is megkeverjük.
Hozzáadunk annyi vizet hogy majdnem ellepje a körmöket.
Nem nagy lángon kb 1-1,5 órát főzzük.
Közben a burgonyát megpucoljuk szeletekre vágjuk sós vízben készre főzzük.
Vigyázzunk amikor levesszük a tetejét mert nagy nyomás van benne várjunk amíg már nem sípol a kukta és a szelep is a helyén van.
Esetleg ha kicsit öreg volt a sertés és kemény még rakjuk vissza kicsit.
Utólag is lehet kicsit fűszerezni amennyiben úgy érezzük.
Jó étvágyat!
Bejegyzés nyomtatása