Hozzávalók:
- 3 ek olaj (vagy valamilyen zsiradék)
- 2 fej vöröshagyma
- 2db sárgarépa
- 2 szál angol zeller
- 500 g darált marhahús(persze lehet bármilyen)
- 150 ml jó minőségű száraz vörösbor (elhagyható de finom lesz tőle)
- 250 ml passzírozott paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál só
- 1 kiskanál bors
- csipet szerecsendió
- 2 levél babérlevél
- 1 csipet szárított kakukkfű
- 3 dl víz
- spagetti
- parmezán (vagy bármilyen reszelt sajt)
Elkészítés:
Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzádobjuk a lereszelt sárgarépát és angol zellert és együtt pirítjuk őket.
Amikor már kicsit oda is kapott, hozzáadjuk a darált húst, “fehéredésig” pirítjuk, majd jöhet hozzá a vörösbor és a passzírozott paradicsom.
Fűszerezzük: sóval, borssal, szerecsendióval, babérlevéllel, zúzott fokhagymával, kakukkfűvel és rozmaringgal.. Felöntjük a vízzel és egy órán át kis lángon rotyogtatjuk. Al dentére főtt tésztán tálaljuk, reszelt parmezánnal (persze bármilyen sajttal finom)!
Bejegyzés nyomtatása