- Lacifood receptek mindenkinek! - https://lacifood.hu -

Bolognai spagetti

Hozzávalók:
  • 3 ek olaj (vagy valamilyen zsiradék)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2db sárgarépa
  • 2 szál angol zeller
  • 500 g darált marhahús(persze lehet bármilyen)
  • 150 ml jó minőségű száraz vörösbor (elhagyható de finom lesz tőle)
  • 250 ml passzírozott paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál só
  • 1 kiskanál bors
  • csipet szerecsendió
  • 2 levél babérlevél
  • 1 csipet szárított kakukkfű
  • 3 dl víz
  • spagetti
  • parmezán (vagy bármilyen reszelt sajt)

Elkészítés:

Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzádobjuk a lereszelt sárgarépát és angol zellert és együtt pirítjuk őket.
Amikor már kicsit oda is kapott, hozzáadjuk a darált húst, “fehéredésig” pirítjuk, majd jöhet hozzá a vörösbor és a passzírozott paradicsom.
Fűszerezzük: sóval, borssal, szerecsendióval, babérlevéllel, zúzott fokhagymával, kakukkfűvel és rozmaringgal.. Felöntjük a vízzel és egy órán át kis lángon rotyogtatjuk. Al dentére főtt tésztán tálaljuk, reszelt parmezánnal (persze bármilyen sajttal finom)!