Csurgatott tojásleves :
Hozzávalók:
- 2 evőkanál libazsír (vagy valamilyen zsiradék)
- 2 evőkanál finom liszt
- egész kömény ízlés szerint (csapott evőkanál)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 db babérlevél
- 4 db tojás
- só,fekete őrölt bors,édes nemes pirospaprika
- 1,5 liter víz
- petrezselyem (össze aprítva)
Elkészítés:
Egy lábasban a zsiradékot felhevítjük. Beleszórjuk a köménymagot, és egy picit megfuttatjuk kipattogtatjuk.
Amikor már nem pattog hozzáadjuk a lisztet kevergetjük,lényegében egy rántást készítünk alacsony lángon ne égjen le.
Ahogy egy kicsit már zsemle színű lett a rántás, akkor hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát kicsit pirítjuk együtt aztán mehet hozzá a csapott evőkanál pirospaprika kicsit összedolgozzuk mehet hozzá a víz nehogy leégjen.
Fűszerezés mehet babérlevél,só,bors ízlés szerint a végén majd megint lehet fűszerezni ha nem elég!
Amint felforrt a levesünk mehetnek hozzá a kicsit felvert tojások hőfok kicsit visszavesz.(nem kell nagyon felverni sokkal szebb a végeredmény)
Van amikor én egészben is rakok bele tojást! 🙂
Még egyszer összeforraljuk előtte mehet hozzá a petrezselyem is,amikor felforrt kicsit hőfok vissza kb 3 perc kis lángon és elkészült a levesünk.
Aki akarja rakhat hozzá pár csepp ecetet is kicsit érdekesebb íze lesz.(elhagyható)
Aki szereti rakhat rá egy kis tejfölt is.
Jó étvágyat!