- Lacifood receptek mindenkinek! - https://lacifood.hu -

Csirkeszárny pörkölt

Csirkeszárny pörkölt :

Hozzávalók:

Elkészítés:

A hagymákat apróra összevágjuk a fokhagymákat is.
Paradicsomokról lehúzzuk a héját kockázzuk a paprikákkal együtt.
Csirkeszárnyakat megmossuk végeit levágjuk,aki akarja szét szedheti de egyben is maradhat.
A zsiradékot oda rakjuk melegedni hozzá adjuk a vöröshagymát,fokhagymát megdinszteljük közepes lángon,amikor kész lehúzzuk a tűzről hozzáadjuk a piros paprikát elkeverjük.Belerakjuk a szárnyakat kicsit lepirítjuk,(kb 4-5 perc)összekeverjük óvatosan.
Hozzáadjuk a paradicsomot,paprikát,paradicsom pürét átforgatjuk.
Jöhet az alap fűszerezés só,bors,őrölt kömény.Fedő alatt kis lángon hagyjuk főni kb olyan 12-15 perc és szép szaftos lesz.
Most hozzá öntjük a vizet ne lepje el a szárnyakat alacsony lángon elkezdjük főzni kb 1 óra de azért folyamatosan figyeljük ha esetleg elfőne a szaft kicsit pótoljuk de fedő alatt nem fog.Esetleg még lehet kicsit fűszerezni ha akarjuk!
Közben odarakjuk a tésztát főni sós vízben,amikor forr a víz belerakjuk a tésztát a leírásán szereplő ideig főzzük általában 8 perc,leszűrjük és kész.

Jó étvágyat!

Csirkeszárny pörkölt Csirkeszárny pörkölt Csirkeszárny pörkölt