Tárkonyos-kapros gombakrémleves:
Hozzávalók:
- oliva olaj
- 500 g + 100 g gomba (én erdei gombából és csiperkéből készítettem
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- pici gyömbér reszelve
- kapor,tárkony (sok nem kell mert nagyon intenzív lesz az íze,bár amúgy most ezt akarjuk)
- só,bors,szerecsendió
- 1 liter zöldség alaplé (lehet kockából is)
- 1 krumpli (evvel sűrítjük)
- 100 ml tejszín
- 100 ml fehérbor
- 1 evőkanál tejföl 20%
- 1 mokkás kanál mustár
- 1 evőkanál vaj
Elkészítés:
Fordítva kezdjük.
Előbb a gombákat 500g pirítjuk le rendesen kell az íze nagyon.
Mehet hozzá a hagyma fokhagyma pirítsuk egy kicsit ezeket is együtt mehet hozzá a fehérbor,kicsit hagyjuk párologjon el belőle az alkohol.
Most mehet hozzá az alaplé + a krumpli darabolva.
Lehet fűszerezni közbe Só, Bors, Szerecsendió, Gyömbér, Mustár.
Főzzük őket kb 20-25 perc míg megpuhul a krumpli is,közbe mehet hozzá a kapor,tárkony.
Kis lángon mehet hozzá a tejszín,tejföl kicsit összeforraljuk gáz kikapcsol lehet turmixolni,mehet hozzá a vaj is evvel kicsit selymesítjük a levesünket.
Tetejére pirítsuk meg a 100g gombát, kicsi oliva a tetejére és készen vagyunk!
Jó étvágyat!
Bejegyzés nyomtatása