Madártej:
Hozzávalók:
- 800 ml tej
- 4 db tojás fehérje
- 4 db tojás sárgája
- 2 evőkanál porcukor
- 70g cukor
- 1 db vanília (lehet aroma is)
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásfehérjéket kezdjük el kemény habbá verni csipet sót rakjunk hozzá, majd adjuk hozzá a két evőkanál porcukrot, és verjük teljesen keményre.
A tejhez adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait, (vagy az aromát)majd forraljuk fel, és kanállal szaggassuk bele a tojáshabból galuskákat. Két-három percig főzzük, majd óvatosan fordítsuk meg, újabb két-három perc, és már szedhetjük is ki egy tálcára vagy tálba.
A tojássárgáját a cukorral keverjük ki jó habosra, öntsük hozzá egy keveset a langyos tejből,(ne legyen nagyon meleg nem rántottát akarunk) majd keverjük simára. Adjuk hozzá a maradék tejet keverjük össze aztán mehet vissza az edénybe.
Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg szépen be nem sűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni. Tegyük a tetejére a galuskákat, és az egészet rakjuk be a hűtőbe legalább 1-2 órával azelőtt, hogy tálalni szeretnénk. (persze aki melegen szereti úgyis finom)
Jó étvágyat!
Bejegyzés nyomtatása