- Lacifood receptek mindenkinek! - https://lacifood.hu -

Madártej

Madártej:

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tojásfehérjéket kezdjük el kemény habbá verni csipet sót rakjunk hozzá, majd adjuk hozzá a két evőkanál porcukrot, és verjük teljesen keményre.
A tejhez adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait, (vagy az aromát)majd forraljuk fel, és kanállal szaggassuk bele a tojáshabból galuskákat. Két-három percig főzzük, majd óvatosan fordítsuk meg, újabb két-három perc, és már szedhetjük is ki egy tálcára vagy tálba.
A tojássárgáját  a cukorral keverjük ki jó habosra, öntsük hozzá egy keveset a langyos tejből,(ne legyen nagyon meleg nem rántottát akarunk) majd keverjük simára. Adjuk hozzá a maradék tejet keverjük össze aztán mehet vissza az edénybe.
Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg szépen be nem sűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni. Tegyük a tetejére a galuskákat, és az egészet rakjuk be a hűtőbe legalább 1-2 órával azelőtt, hogy tálalni szeretnénk. (persze aki melegen szereti úgyis finom)

Jó étvágyat!