Elkészítés
A répákat megtisztítjuk, ujjnyi hasábokra vágjuk.
A karfiolt rózsáira, illetve kisebb darabokra szedjük, a petrezselymet felaprítjuk.
A répát a zsiradékon kicsit lepirítjuk majd hozzá adjuk a hagymát fokhagymát kicsit pirítjuk vigyázzunk ne égjen meg.
Amikor a répa és a hagyma is kicsit összeesett illetve kis szint kapott felöntjük annyi vízzel hogy ellepje közben belerakjuk a karfiolt sózzuk borsozzuk.Kb 25-30 perc mire megpuhulnak a zöldségek.
Bele öntjük a habarást óvatosan keverjük ne törjük össze a zöldségeket,amikor ezzel készen vagyunk beleszaggatjuk a vajas galuskát.
Kicsit összeforraljuk az egészet kb.3 perc és kész.
Közben elkészítjük a habarást:
A tejfölt,pirospaprikát összekeverjük a lisztel kis hideg vízzel csomómentesre keverjük.
Elkészítjük a vajas galuskát:
A vajat kicsit habosra keverjük,hozzáadjuk a tojást krémes állagra kikeverjük hozzáadjuk a lisztet petrezselymet krémes állagra kikeverjük kicsit lágy ne ijedjünk meg ilyennek kell lennie.Pár percre berakjuk a hűtőbe könnyebb lesz szaggatni.
Bejegyzés nyomtatása