- Lacifood receptek mindenkinek! - https://lacifood.hu -

Karfiol leves vajas galuskával

Karfiol leves vajas galuskával :

Hozzávalók

  • 1 evőkanál libazsír (vagy valamilyen zsiradék)
  • 1 fej karfiol
  • 2 közepes db sárgarépa
  • 2 közepes fehérrépa (lehet zeller is)
  • 3 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  •   só,bors
    Habaráshoz:
  • 1-2 púpozott ek finomliszt(attól függ milyen sűrűre akarod)
  • 1 kis kanál őrölt édes nemes pirospaprika
  • 2 evőkanál tejföl (20 %-os)
  • pár cl víz (érzéssel hogy csomómentesre tudd keverni)
    Vajas galuska:
  • 6 dkg liszt
  • 6 dkg vaj
  • 1 db egész tojás
  • só,fehér bors,kis petrezselyem

Elkészítés

A répákat megtisztítjuk, ujjnyi hasábokra vágjuk.
A karfiolt rózsáira, illetve kisebb darabokra szedjük, a petrezselymet felaprítjuk.
A répát a zsiradékon kicsit lepirítjuk majd hozzá adjuk a hagymát fokhagymát kicsit pirítjuk vigyázzunk ne égjen meg.
Amikor a répa és a hagyma is kicsit összeesett illetve kis szint kapott felöntjük annyi vízzel hogy ellepje közben belerakjuk a karfiolt sózzuk borsozzuk.Kb 25-30 perc mire megpuhulnak a zöldségek.
Bele öntjük a habarást óvatosan keverjük ne törjük össze a zöldségeket,amikor ezzel készen vagyunk beleszaggatjuk a vajas galuskát.
Kicsit összeforraljuk az egészet kb.3 perc és kész.

Közben elkészítjük a habarást:

A tejfölt,pirospaprikát összekeverjük a lisztel kis hideg vízzel csomómentesre keverjük.

Elkészítjük a vajas galuskát:

A vajat kicsit habosra keverjük,hozzáadjuk a tojást krémes állagra kikeverjük hozzáadjuk a lisztet petrezselymet krémes állagra kikeverjük kicsit lágy ne ijedjünk meg ilyennek kell lennie.Pár percre berakjuk a hűtőbe könnyebb lesz szaggatni.