Paprikás krumpli :
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 1 fej paradicsom
- 1 tv paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kanál zsiradék (amennyiben kevés zsír jön ki a szalonnából)
- 10 dkg szalonna
- 20 dkg kolbász (ki milyet szeret lehet füstölt,csípős,virsli stb)
- 1 kanál piros paprika
- só,bors,őrölt kömény
Elkészítés:
Cikkekre vágjuk a burgonyát (lehet kockára is ki hogyan szereti),apróra kockázzuk a vöröshagymát kicsire összevágjuk a fokhagymát,kis kockákra a paradicsomot/tv paprikát.
Felkockázzuk a szalonnát,karikára vágjuk a kolbászt.
Lábasba belerakjuk a szalonnát kicsit kisütjük a zsírját,mehet hozzá a vöröshagyma,fokhagyma,tv paprika,kolbász összepirítjuk az egészet kb 3-4 perc.
Mehet hozzá a kockára vágott paradicsom összekeverjük jöhet a fűszerezés piros paprika,őrölt kömény,só,bors.Először kicsit óvatosabban fűszerezzünk a végén lehet javítani!
Mehet hozzá a burgonya annyi víz hogy majdnem ellepi,összekeverjük.Lassú tűzön 25-30 perc amíg megpuhul a burgonya.
A végén még fűszerezzük ha kell!
Jó étvágyat!