Szerb rizses hús:
Hozzávalók:
- 2-3 evőkanál zsiradék
- 1 kg lapocka vagy sertéscomb (ha lapocka kicsit szaftosabb)
- 3 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 1 db tv paprika
- só,bors ízlés szerint
- 1 kk őrölt kömény (elhagyható)
- 2 evőkanál piros paprika
- 0,5 kg rizs
- 1 liter víz
Elkészítés:
A húst meg mossuk felkockázzuk.
Hagymát felaprítjuk belerakjuk a lábosban melegedő zsiradékba megfonnyasztjuk,hozzáadjuk a zúzott fokhagymát kicsit összepirítjuk.
A tűzről levéve mehet hozzá a paprika,só,bors,őrölt kömény.
Hozzáadjuk a kockázott húsokat összekeverjük és addig pároljuk míg saját levét kezdi elfőni,kicsit le is pirulhat,mehet hozzá a kockára vágott paradicsom (amiről forró víz alatt leszedtük a héját) paprika amit szintén kockáztunk.
Most hagyjuk mert a zöldségek is levet eresztenek kicsit összekeverjük és készre pároljuk a húst ha kell mindig egy pici meleg vízzel pótoljuk a folyadékot,ez kb 30-35 perc. Fedő alatt.
A rizst kis olajon vagy zsiradékon átfuttatjuk amikor kicsit kifehéredett jó is kicsit sózzuk borsozzuk.
Én a hússal együtt készítettem a rizst is amikor már majdnem elkészült a hús beleöntöttem a rizst felöntöttem kb 1 liter vízzel,és olyan 10-15 percig főztem kis lángon fedő alatt kevergetve nehogy leégjen és meg puhuljon a rizs is .
Aki így készíti az jobban figyeljen oda mert könnyen leég a rizs.
ellehet készíteni külön is a rizst a végén összekeverni és ugyanaz a végeredmény.
Jó étvágyat!
Bejegyzés nyomtatása