Sajtos-tejfölös tepsis karaj:
Hozzávalók:
- 60 dkg sertés karaj (kb 5-6 szelet)
- 200g bacon szeletelt
- 1 csésze finom liszt
- 1 evőkanál édes nemes piros paprika
- só,bors ízlés szerint
- 200 g tejföl 20%
- 2 evőkanál oliva olaj
- 1 vöröshagyma
- 15-20 dkg reszelt sajt
- 1 dl fehér bor (elhagyható)
Elkészítés:
Sütőt előmelegítjük 190 °C fokra.
A karajokat kicsit kiklopfoljuk sózzuk,borsozzuk.
A lisztet összekeverjük a pirospaprikával beleforgatjuk a husikat.
A baconokat elrendezzük a tepsi alján,rárakjuk a husikat egymás mellé jól töltse ki a tepsit.
Vöröshagymát lereszeljük (lehet cutterrel is nem kell nagyon pépesre) összekeverjük a tejföllel hozzáadjuk az oliva olajat is sózzuk,borsozzuk.
A hús szeletekre öntjük a fehér bort,vastagon bekenjük a tejfölös hagymás keverékkel.
Rászórjuk a tetejére a reszelt sajtot.
A tepsire rakjunk alufóliát mert hamar megpirulna a sajt kb 30 perc fólia le még egy jó 10-15 perc megpirul a sajt a hús is elkészül.
Jó étvágyat!
Bejegyzés nyomtatása