Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- olaj vagy valamilyen zsiradék a sütéshez
- 5 evőkanál liszt (figyelni kell az arányra mert függ a burgonya víztartalmától)
- 1 db tojás
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só,őrölt fekete bors
- pici szerecsen dió
- 10 dkg 20% tejföl
Elkészítés:
A nyers burgonyát nagylyukú reszelőn lereszeljük.
Aki nem akar reszelni az kutterrel is megoldhatja csak nem kell nagyon apróra darálni.
Hozzáadjuk a tojást, a lereszelt fokhagymát,tejfölt,fűszerezzük, és annyi liszttel keverjük össze, hogy kicsit sűrűbb palacsintatésztaszerű masszát kapjunk.
Egy serpenyőbe belerakjuk a zsiradékot. A nem túl forró zsiradékba kanállal beleszaggatjuk a masszát, kicsit lenyomkodjuk, és mindkét oldalát pirosra sütjük kb. 3-3 perc szép ropogós legyen.
A tetejére lehet rakni sajtot,tejfölt de magában is nagyon finom!
Jó étvágyat!
Bejegyzés nyomtatása