Citrusos tejszínes hideg gyümölcs leves :
Hozzávalók:
- 350 gr meggybefőtt (1 üveg)
- kb fél citrom leve + reszelt héja (ki hogyan szereti)
- 2 evőkanál cukor
- 2-3 db szegfűszeg
- 1 kávéskanál fahéj (elhagyható)
- 1 kávéskanál vanília aroma
- 2 dl tejszin
- 3 dl víz
Elkészítés:
Citrom héját lereszeljük.
A meggy befőttet beleöntjük egy lábasba a levével együtt és a vízzel feltesszük főni.
Hozzáadjuk a cukrot a fahéjat a szegfűszeget fél citrom levét (reszelt héjából is rakhatunk bele),és hagyjuk felforrni.
Amikor kicsit megpuhult a meggy kb 15 perc hozzáadjuk a tejszínt az aromát hagyjuk összeforrjanak az ízek kb 2 perc.
Kihűtve tálaljuk kis tejszínhab a tetejére a citrom héját rárakjuk díszítésnek.
Jó étvágyat!
Bejegyzés nyomtatása