Skip to content
Menu
  • Kezdőlap
  • Előétel
  • Leves
  • Főétel
  • Desszert
  • Egyéb
  • Kezdőlap
  • Előétel
  • Leves
  • Főétel
  • Desszert
  • Egyéb

Lacifood receptek mindenkinek!

Receptek,előétel,leves,főétel,desszert,tészták. Kell egy jó recept itt megtalálod. Főzni jó..

lacifood
Bugaci húsgombócleves

Bugaci húsgombócleves

Bugaci húsgombócleves:

Hozzávalók:

  • 20 dkg húsos szalonna
  • 30 dkg darált hús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 evőkanál tárkony
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 2 kanál mustár
  • só,bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 2,5 dl tejföl 20%-os
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 db zsemle (lehet zsemlemorzsa is)
  • 2-2,5 liter víz

Elkészítés:

A szalonnát felkockázzuk belerakjuk a lábasba elkezdjük pirítani,közben  apróra vágjuk a hagymát illetve a fokhagymát.
Zöldségeket meghámozzuk felét felkarikázzuk a másik felét kis csíkokra vágjuk.
Amint a szalonna el kezd pirulni hozzáadjuk a hagymát,fokhagymát kicsit megpároljuk fonnyasztjuk,hozzáadjuk a zöldségeket is tovább pároljuk.
Tűzről kicsit lehúzzuk fűszerezzük só,bors,pirospaprika,tárkony,babérlevél.
Felöntjük a kb 2 liter vízzel (persze több lehet) közepes lángon kb 30-35 percig főzzük.
Közben elkészítjük a húsgolyókat.
Belerakjuk a beáztatott kinyomkodott zsemléket (vagy a zsemlemorzsát) sózzuk,borsozzuk,kis pirospaprika,tárkony,2 gerezd fokhagyma (esetleg lehet petrezselyem zöld is).
Összedolgozzuk kis golyókat formálunk kb cseresznye nagyságú mert kicsit megduzzad.
Nézzük meg meg puhultak e a zöldségek.
Ha igen, akkor egyenként beletesszük a lébe a húsgolyókat. Addig főzzük, míg a golyók a felszínre nem emelkednek, ez kb. negyed órát vesz igénybe. Amíg fő, addig előkészítjük a tejfölös habarást.
A tejfölt összekeverjük a lisztel kis mustárral kevés vízzel simára keverjük.
Mielött beleöntjük a levesbe szedünk egy kis forró levest a habarásba a hőkiegyenlítés végett (nem lesz csomós a habarás) összekeverjük beleöntjük még 4-5 perc összeforraljuk.
Bugaci húsgombóclevesBugaci húsgombócleves Bugaci húsgombócleves

Jó étvágyat!
Bejegyzés nyomtatása Bejegyzés nyomtatása


  • ← Szerb rizses hús
  • Citrusos tejszínes hideg gyümölcs leves / meggyleves →

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kategóriák

  • Desszert (3)
  • Egyéb (3)
  • Előétel (2)
  • Főétel (9)
  • Leves (7)

Lapcsánka
Előétel

Lapcsánka Tócsni

Csokis Brownie
Desszert

Csokis Brownie

Négysajtos tészta
Főétel

Négy sajtos tészta

Bors mártás
Egyéb

Egyszerű színes bors mártás , 4 bors mártás

Kövess Instán is!

Legutóbbi bejegyzések

  • Kis konyhai matek Segítség „konyha tippek”
  • Csirkeszárny pörkölt
  • Citrusos tejszínes hideg gyümölcs leves / meggyleves
  • Bugaci húsgombócleves

Népszerű bejegyzések

  • Egyéb

    Egyszerű színes bors mártás , 4 bors mártás

  • Főétel

    Köröm pörkölt kuktában

  • Leves

    Bugaci húsgombócleves

  • Főétel

    Szerb rizses hús

Archívum

  • 2025. március (1)
  • 2021. április (2)
  • 2021. március (12)
  • 2021. február (9)

Cimkék

alaplé (1)aldente (1)babérlevél (2)bacon (2)bolognai (1)Bolognai spagetti (1)bors (3)brokkoli (1)brokkoli krémleves (1)brownie (1)bruscetta (1)bruschetta (1)Bugaci húsgombócleves (1)burgonya (2)bácskai rizses hús (1)cicege (1)citrom (2)Citrusos tejszínes hideg gyümölcsleves (1)csapott evőkanál (1)csirkemáj (1)Csirkeszárny pörkölt (1)csoki pasztilla (1)csokis (1)csokiszuflé (1)csokoládé (1)
Copyright © 2025 Lacifood receptek mindenkinek!. Theme: FoodHunt by ThemeGrill. Powered by WordPress
close me