- Lacifood receptek mindenkinek! - https://lacifood.hu -

Bugaci húsgombócleves

Bugaci húsgombócleves:

Hozzávalók:

Elkészítés:

A szalonnát felkockázzuk belerakjuk a lábasba elkezdjük pirítani,közben  apróra vágjuk a hagymát illetve a fokhagymát.
Zöldségeket meghámozzuk felét felkarikázzuk a másik felét kis csíkokra vágjuk.
Amint a szalonna el kezd pirulni hozzáadjuk a hagymát,fokhagymát kicsit megpároljuk fonnyasztjuk,hozzáadjuk a zöldségeket is tovább pároljuk.
Tűzről kicsit lehúzzuk fűszerezzük só,bors,pirospaprika,tárkony,babérlevél.
Felöntjük a kb 2 liter vízzel (persze több lehet) közepes lángon kb 30-35 percig főzzük.
Közben elkészítjük a húsgolyókat.
Belerakjuk a beáztatott kinyomkodott zsemléket (vagy a zsemlemorzsát) sózzuk,borsozzuk,kis pirospaprika,tárkony,2 gerezd fokhagyma (esetleg lehet petrezselyem zöld is).
Összedolgozzuk kis golyókat formálunk kb cseresznye nagyságú mert kicsit megduzzad.
Nézzük meg meg puhultak e a zöldségek.
Ha igen, akkor egyenként beletesszük a lébe a húsgolyókat. Addig főzzük, míg a golyók a felszínre nem emelkednek, ez kb. negyed órát vesz igénybe. Amíg fő, addig előkészítjük a tejfölös habarást.
A tejfölt összekeverjük a lisztel kis mustárral kevés vízzel simára keverjük.
Mielött beleöntjük a levesbe szedünk egy kis forró levest a habarásba a hőkiegyenlítés végett (nem lesz csomós a habarás) összekeverjük beleöntjük még 4-5 perc összeforraljuk.
Bugaci húsgombóclevesBugaci húsgombócleves Bugaci húsgombócleves

Jó étvágyat!