Skip to content
Menu
  • Kezdőlap
  • Előétel
  • Leves
  • Főétel
  • Desszert
  • Egyéb
  • Kezdőlap
  • Előétel
  • Leves
  • Főétel
  • Desszert
  • Egyéb

Lacifood receptek mindenkinek!

Receptek,előétel,leves,főétel,desszert,tészták. Kell egy jó recept itt megtalálod. Főzni jó..

lacifood

Kis konyhai matek Segítség „konyha tippek”

Liszt:
1 púpos evőkanál kb. 2 dkg (20 g)
1 csapott evőkanál kb. 1,2 dkg (12 g)
1 púpos teáskanál kb. 8 g
1 csapott teáskanál kb. 5 g
1 bögre (csésze) kb. 15 dkg (150 g)
3/4 bögre (csésze) kb. 11 dkg (112.5 g)
1/2 bögre (csésze) kb. 7.5 dkg (75 g)
1/4 bögre (csésze) kb. 4 dkg (37.5 g)

Kristálycukor:
1 púpos evőkanál kb. 2 dkg (22 g)
1 csapott evőkanál kb. 1,5 dkg (15 g)
1 púpos teáskanál kb. 9 g
1 csapott teáskanál kb. 6 g
1 bögre (csésze) kb . 23 dkg (230 g)
3/4 bögre (csésze) kb. 17 dkg (172,5 g)
1/2 bögre (csésze) kb. 11 dkg (115 g)
1/4 bögre (csésze) kb. 6 dkg (57,5 g)

Fűszerpaprika:
1 csapott kávéskanál kb. 1 g
1 púpos kávéskanál kb. 2 g
1 csapott teáskanál kb. 2 g
1 púpos teáskanál kb. 5 g
1 csapott evőkanál kb. 8 g
1 púpos evőkanál kb. 15 g

Őrölt bors:
1 csapott kávéskanál kb. 1 g
1 púpos kávéskanál kb. 2 g
1 csapott teáskanál kb. 2 g
1 púpos teáskanál kb. 5 g
1 csapott evőkanál kb. 8 g
1 púpos evőkanál kb. 15 g

Asztali só:
1 púpos evőkanál kb. 2,5 dkg (25 g)
1 csapott evőkanál kb. 2 dkg (20 g)
1 púpos teáskanál kb. 10 g
1 csapott teáskanál kb. 8 g
1 púpos kávéskanál kb. 4 g
1 csapott kávéskanál kb. 2 g

Tejföl:
1 dl (100 ml) tejföl kb. 90 g
2 dl (200 ml) tejföl kb. 180 g
3 dl (300 ml) tejföl kb. 270 g
4 dl (400 ml) tejföl kb. 360 g
5 dl (500 ml) tejföl kb. 450 g

Gyümölcs – zöldség:
1 db közepes alma kb. 10- 15 dkg
1 db nagyobb alma kb. 25 dkg
6-8 db közepes alma kb. 1 kg
1 db közepes burgonya kb.10 – 15 dkg
1 db nagyobb burgonya kb. 25 dkg
5-8 db közepes burgonya kb. 1 kg
1 kis fej vöröshagyma kb. 5 dkg
1 közepes fej vöröshagyma kb. 10 dkg
1 nagy fej vöröshagyma kb. 15 dkg
1 nagyobb petrezselyem kb. 10 dkg
1 nagyobb sárgarépa kb. 15 dkg
2,5 dl-es csészével számolunk, a kanalak pedig átlagos méretűek.
1 evőkanál zsiradék 2 dkg
És még egy! Jegyezd meg, hogy a hús sózásához kiló színhúsonként 2 dkg só kell.
Ha vízben sózod, akkor egy liter vízhez 2,5-3 dkg sót teszünk.
Bejegyzés nyomtatása Bejegyzés nyomtatása

  • ← Csirkeszárny pörkölt

Kategóriák

  • Desszert (3)
  • Egyéb (3)
  • Előétel (2)
  • Főétel (9)
  • Leves (7)

Mozarellás bruscetta
Előétel

Mozarellás bruscetta

Négysajtos tészta
Főétel

Négy sajtos tészta

Szerb rizses hús
Főétel

Szerb rizses hús

Madártej
Desszert

Madártej

Kövess Instán is!

Legutóbbi bejegyzések

  • Kis konyhai matek Segítség „konyha tippek”
  • Csirkeszárny pörkölt
  • Citrusos tejszínes hideg gyümölcs leves / meggyleves
  • Bugaci húsgombócleves

Népszerű bejegyzések

  • Egyéb

    Egyszerű színes bors mártás , 4 bors mártás

  • Főétel

    Köröm pörkölt kuktában

  • Leves

    Bugaci húsgombócleves

  • Főétel

    Szerb rizses hús

Archívum

  • 2025. március (1)
  • 2021. április (2)
  • 2021. március (12)
  • 2021. február (9)

Cimkék

alaplé (1)aldente (1)babérlevél (2)bacon (2)bolognai (1)Bolognai spagetti (1)bors (3)brokkoli (1)brokkoli krémleves (1)brownie (1)bruscetta (1)bruschetta (1)Bugaci húsgombócleves (1)burgonya (2)bácskai rizses hús (1)cicege (1)citrom (2)Citrusos tejszínes hideg gyümölcsleves (1)csapott evőkanál (1)csirkemáj (1)Csirkeszárny pörkölt (1)csoki pasztilla (1)csokis (1)csokiszuflé (1)csokoládé (1)
Copyright © 2025 Lacifood receptek mindenkinek!. Theme: FoodHunt by ThemeGrill. Powered by WordPress
close me